TİSK 2014 KSS ÖDÜLLERİ-YILMAZ PARLAR

ÖZGÜR GÜRSES ÖZGÜR GÜRSES


TİSK 2014 KSS ÖDÜLLERİ

Avrupa Birliği’nin finansman desteği ile TİSK’in liderliğinde yürütülen Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projesi kapsamında 17 Eylül 2014 tarihinde “TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”verildi.


Kurucu üye Friterm etkinlik Ödülü aldı.  20 Proje ödül almaya hak kazandı.
TİSK 2014 KSS Yarışması Seçici Kurul Üyelerini; Yağız Eyüboğlu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı, Özcan Özenbay, TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Erol Kiresepi, TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Ergün Atalay, TÜRK –İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkanı, Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili, Ahmet Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı, Ahmet Alper Eğe, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdür Vekili, Dr. Yılmaz ARGÜDEN, ARGE Danışmanlık & Global Compact Türkiye & UN Global Compact Ulusal Ağlar Dünya Danışma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı, Hakan Güldağ Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Ferit Parlak, Dünya Gazetesi Ankara Temsilcisi, Melsa Ararat, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü, Zeynep Aydemir Koyuncu  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi, Suat Özçağdaş, Sosyal İnovasyon Merkezi Yöneticisi oluşturdu.


Ödüller, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) işbirliğiyle yürütülen Proje’nin diğer
ortakları olan Makedonya, Hırvatistan, Karadağ ve Romanya İşveren Çatı Örgütleri ile
eş zamanlı olarak aynı tarihlerde  “KSS Haftası” içinde dağıtılması öngörüldü.



Temizlik ve hijyen bilincini yerleştirmek amacıyla başlattığı Temiz Tuvalet Kampanyası’nı 14 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdüren Opet, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği “TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” organizasyonu tarafından “Etkililik Ödülü”ne layık bulundu. OPET Genel Muduru Cüneyt Ağca, "Temiz Tuvalet Kampanyası OPET'in Sosyal sorumluluk anlamında en uzun soluklu A.Ş. tr Önemli Projesi Çünkü biz met projeyi Eklendi çok Önemli Bir ​​Toplumsal soruna Çözüm Olarak görüyoruz." Dedi ve istasyonların çevresinin ağaçlandırılması Yeşil Yol  örneğini verdi. 



Koç Holding, Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) projesiyle Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği "2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Yarışması"nda etkililik, iyi uygulama, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik alanlarındaki başarısıyla "Büyük Ödül"ün sahibi oldu. Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli başarılar kazanan MLMM projesinin TİSK'in "Büyük Ödül"üne layık görülmesinden dolayı büyük onur duyduklarını ifade etti.



Oya Ünlü Kızıl "Bu işbirliği modeli kapsayıcı, yenilikçi, etkili iyi uygulamaları besledi ve onlardan beslendi. Koç Holding olarak bugüne kadar 81 ildeki 264 okulda okuyan 8 bin 100'den fazla öğrenciye burs desteği verdiğimiz projede ayrıca Koç Topluluğu şirketleri tarafından geliştirilen mikro projelerle 5 sektörde, 29 laboratuvar, 7 eğitim merkezi, 1 meslek lisesi ve 1 meslek yüksekokulu kurduk. Bugün MLMM, Türkiye'de özel sektör tarafından sahiplenilerek sürdürülebilirliği sağlanmış bir projedir.
Kendine güvenen, potansiyellerini keşfedebilen, aktif vatandaş olarak rol alma, problem çözme ve ekip çalışması gibi uygulama alanlarında başarılı olacak, iş dünyasında aranan gençler yetiştirmek düşüncesi üzerine kurulan Meslek Lisesi Koçları Programı'nın bugün Koç Topluluğu dışında 44 şirket tarafından sahiplenilmesi de bize ayrı bir gurur ve mutluluk veriyor."dedi
ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN ŞİRKETLER:
Büyük Ölçekli Şirket
KOBİ
Büyük Ödül
Koç Holding - Meslek Lisesi
Memleket Meselesi
Çevreci Eczacılar
Kooperatifi - Engelsiz İlaç
Etkililik Ödülü
Opet -Temiz Tuvalet Kampanyası Friterm A.Ş. - Bizim
Sokağın Çocukları
İyi Uygulama Ödülü
Boyner - Nar Taneleri
Kapsayıcılık Ödülü
Borusan - Annemin İşi Benim
Geleceğim Ödülü
Sürdürülebilirlik Ödülü Anadolu Cam - Cam Yeniden Cam
Yenilikçilik Ödülü
IBM - On Demand Community

ARGE Danışmanlık & Global Compact Türkiye & UN Global Compact Ulusal Ağlar Dünya Danışma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden moderatörlüğünde panel düzenlendi panelistler Türkiye KSS Derneği Başkanı Serdar Dinler, Bilgi Üniversitesi İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gresi Sanje, Boyner Grup Kurumsal Sorumluluk ve sürdürelebilirlik Kıdemli Müdürü Aysun Sayın Kurumsal sorumluluk projeler hakkında bilgiler örneklemeler verdiler. Dr. Yılmaz Argüden çalışanlarının her ay bir kişi toplumsal sorumluluk olarak neler yaptığının sorgulamasını alarak birey olarak katkısını ve sorumluluğunu hatırlatmış oluyoruz şeklinde vizyon açan örnek verdi.
Plaketlerin sunumu ile etkinlik sona erdi

yilmazparlar@yahoo.com




Yorumlar