Moldovya Ulusal Günü-Yılmaz Parlar

ÖZGÜR GÜRSES ÖZGÜR GÜRSES

Moldovya Ulusal Günü

Moldovya İstanbul Başkonsolosluğu Ülke Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında
BSEC Müşir Fuat Paşa Yalısında bir resepsiyon verdi. Moldovya Genel Konsolos Mr. Veaceslav Filip - Eşi Mrs. Larisa Filip


BSEC Genel sekreter Mr. Victor Tvircun eşi Mrs. Lilia Tvircun’un ev sahipliğinde gerçekleşen Resepsiyon İstanbul Valilik, Belediye Başkanları temsicileri yabancı konsoloslar, iş dünyası akademisyenler ve elit konuklar katıldılar.



27 Ağustos 1991 tarihinde Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan eden
Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna'da Romanya arasında kalan Moldova Cumhuriyeti her yıl kutlanan Ulusal gününü İstanbul Konsolosluğu kutlamayı 16 Eylül 2014 Salı günü gerçekleştirdi. 


BSEC Müşir Fuat Paşa Yalısı havuz başında verilen resepsiyonda iki Ülke Millimarşların çalımnmasından ve okunmasından sonra Moldovya İstanbul Genel Konsolos Mr. Veaceslav Filip günün mana ve ehemmiyetini açıklayan bir konuşma yaptı. Ulusal gün Genel bilgileri  hatırlatan konuşmasında kısa bir tarih çizdi. Ortaçağ'dan beri Boğdan Prensliği bir parçası olan   Prenslik Osmanlı İmparatorluğu'nun bir kolu haline rağmen 1538 yılında, iç ve dış kısmi özerkliğini korudu. zaman Moldova Bağımsızlık resmen.Ulus 27 Ağustos 1991 tarihinde Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan etti 2 Mart 1992 tarihinde kabul edildi  üç ay sonra Birleşmiş Milletler'e katıldı.


Özet kısa tarihi açıklayan konuşma sonrası davete icabet edenlere teşekkürlerini sundu.

yilmazparlar@yahoo.com



Yorumlar